Pencarian Bloglist September & October 2016 : AisyaAzman!

Elo!

Bagi yang rajin menjengah blog ni, akan perasan berapa ratus juta ribu kali aku tukar layout. Nak mencari identiti la konon. But somehow, setelah solat istikharah dan perbincangan dengan mak bapak, aku da setuju nak settle with this layout template, sampai bila bila. Gitchiewwwww.

Dalam sibuk mengubah layout sana sini, aku terdelete bloglist aku. Lagipun aku rasa dah tiba masa untuk renew sebab bloglist terakhir hari tu, ramai yang dah delete blog and their link is not working anymore. Meninggalkan dunia blogging kot. But anyway, yang mana kekal ni, sudi sudi la join bloglist aku kali ni. 

Ramai yang tahu, bulan Oktober adalah bulan kelahiran aku. Aku pun ada buat giveaway tahun lepas. Ingat tahun ni, dengan gembiranya, nak buat lagi! 

Tujuan aku buat bloglist ni, adalah aku senang nak jalan jalan tengok blog masing masing and bagitau bila bermulanya giveaway akan datang. Senang cerita, kalian akan tahu dulu sebelum yang lain.

Pesanan Penaja!

Tiada syarat yang susah untuk bloglist kali ini. Cuma
  1. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016
  2. Copy coding yang disediakan di bawah & pastekan di ruangan entry sebagai HTML
  3. Pastikan banner ini di link kembali kepada entry asal iaitu entri di blog aku. Sekiranya tidak, entry kalian di anggap tidak valid.
  4. Publish dan tinggalkan link entry kalian di ruangan komen di bawah
  5. Tarikh tutup adalah adalah 18 October 2016 jam 12.00am.


Gosh i hope everything works! Kalau ada mana mana yang tak menjadi, please let me know ASAP, okay guys?!

Have Fun!
AisyaAzman

Thank You For the Time Spent, Guys. Do Leave A Comment!

My Makeup Wishlist!

Elo!

I've been trying really hard to stop myself from buying any makeup products because the current ones that i already have, semua barely touch! Boleh? Sebab i don't wear my makeup everyday. I basically pakai moisturiser, compact powder, eyebrow pen and a bit of mascara. That's it. But hey, aku cuma manusia biasa yang punyai keinginan. Ha gitu. 

Well here goes nothing..





Is this the part where i should explain why i want them all?

..
..
..

Haha. Ye la kot.

Let's begin!

  1. Hourglass' Veil Mineral Primer : I've heard a lot of good things about this baby here. It makes your face look like a very soft canvas before you start putting on the foundation and all. Aku ada baca banyak review about this. Yes. Yes. I know it cost a fortune, but i think i'm gonna give it a try. Kalau tak best, tak payah la beli lagi. Kita cuba jenama lain pulak. Haha
  2. Anastasia Beverly Hills' Contour Kit : The only reason why i want this is because the Benefit's Hoola Bronzer doesn't work for me. Aku ni gelap sangat agaknya. Kalau orang kulit putih nampak la. Tambah pula muka aku makin mengembang, i need to look chiseled!
  3. Kat Von D's Lock It Tattoo Foundation : Oh my gosh, i was there when they first appeared in Sephora. Without any hesitation, i did try to put some on my face and i love it! Tak tau bila nak beli sebab currently ada 3 foundations dekat rumah and bukan murah murah semuanya. Kena habiskan dulu. Nak minum ke apa. I really wanna try this and see if it is really worth the hype.
  4. Tarteltte's In Bloom Clay Eyeshadow Pallete : Aku kena jujur, the first reason why i wanna buy it is because of the packaging. #JanganKecamSis. Lagipun the only eyeshadow yang i ada, macam dah tak best. Haha. Padahal jarang pakai. Entah. I think i want it just for the sake of wanting je kot.
  5. Becca's Shimmering Skin Perfector : Aku baru je beli Benefit's WattsUp Highlighter. Tapi gatal tangan pergi cuba benda ni, and terus fall in love gila gila. The color and the shimmers are to die for! Harga quite expensive but demi mahukan muka yang berkilat kilat gitu kan?
  6. Kat Von D's Everlasting Liquid Lipstick : Ini pun agak frustrating jugak sebenarnya sebab semua warna dia lawa lawa and i really love the formula and texture. As for now i can't really decide which color that i wanna go for. Kalau tengok internet, macam nak cuba shade L'ecole Des Femmes. Sebab currently warna warna lipstick aku semua macam bold and very dark, and i would really love to try some nudes or peachy kinda shades for my lips. Cuba je la kan?
I think that's all i have for now. Sebenarnya banyak lagi, faham?! Tapi tak nak la tunjuk sangat perangai buruk tu. Haha. Kita ni kerja separuh nyawa tapi nak habiskan hanya untuk makeup sebenarnya tak worth it pun. Cuma pada aku, makeup ni lebih kepada kepuasan diri and how you chose to present yourself. Nak sentiasa nampak segar, nampak presentable. That's all. Dah kerja penat penat, mestilah nak hadiahkan diri dengan sesuatu yang kita suka. Ye dak?

Birthday kita dah nak dekat. Ini pun salah satu hint jugak ni. Kalau ada sesiapa sudi nak belikan, i swear i will love you till Jannah! Haha

Bos, Mana Gaji?
AisyaAzman



Thank You For the Time Spent, Guys. Do Leave A Comment!

COPYRIGHT © 2016 AISYAAZMAN.BLOGSPOT.MY | ALL RIGHTS RESERVED