GFC Masih Lagi Problem.

Holla.

Nak buat satu entry yang cepat, padat dan informatif. Wah gitu!


Nampaknya, GFC (Google Friend Connect) atau butang 'Join this site', yang kalian guna untuk follow blog lain, masih lagi bermasalah. Aku pun terkena sejak dua hari lepas. Sedih sebenarnya ni sebab tak tau siapa yang follow. 

Kalau ada sesiapa yang tahu widget lain selain GFC, boleh la share ya. Dengar cerita ada few widgets yang nak shutdown nanti. Korang standby je la apa apa yang patut. Sekarang ni GFC tengah slowly shutdown. So jangan peliklah kenapa tetibah ada orang tanya 

"Kenapa tak boleh follow?"

Sesungguhnya aku pun tak mengerti. Kalau nak follow aku boleh, click button dekat atas belah kanan tu ha atau pun click sticker 'BlogLovin' dekat atas Chatbox tu. Daripada aku letak GFC tapi orang tak boleh pakai, aku pun panas hati. 

Cuma sedih sebab tak nampak la muka muka korang yang follow. Aaa tak best!

Boleh rujuk SINI

Merajuk belakang pintu,
AisyaAzman

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE!

So, Google decided to retire most of Google Friend Connect's feature last year, though they have mentioned that they will continue to run the service for the 'foreseeable future'. The GFC Follower's gadget, that used to be available in the 'Add a Gadget' list of gadgets, has now been replaced with Google+ Followers gadget. For those of you who are still using GFC's Followers gadget, you can keep using it, until Google decides to pull the plug. But for new users, or for those of you who had your gadget accidentally removed, here's how you can add it back.


Aku yang dapat masalah, aku jugak yang jumpa solution-nya. Haha. Haru la kau ni, Esah! Okay, harapnya ni sedikit sebanyak dapat membantu kalian yang ada masalah serupa. Yang mana masih lagi boleh pakai, pakai la dulu. Kalau dah tak boleh tu, baru tukar kepada Google+ Followers gadget yang terdapat dekat sidebar dashboard korang tu. Okay? 



Thank You For the Time Spent, Guys. Do Leave A Comment!

3 comments :

  1. Sy pun ada masalah yg sama. Sis buatlah tutorial yang Bloglovin dgn floating FOLLOW button tu boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Tak ada masalah. Nanti saya dah free saya buat ya :)

      Saya akan inform awak nanti :)

      Delete
  2. Saya ingatkan saya sorang je alami. Xboleh buka kat hp bloggernya. Safari xmampu nak tampung. Kena jalan2 pakai lappy jelah..


    Anak kerap sakit? BAGAIMANA TINGKATKAN ANTIBODI ANAK

    ReplyDelete

Hello Bloggers, do read my 'About Me' and 'Disclaimer' section before you leave a comment & play nice!

COPYRIGHT © 2016 AISYAAZMAN.BLOGSPOT.MY | ALL RIGHTS RESERVED